Kunstig intelligens

Svære problemer i kunstig intelligens

 

Kunstig intelligens handler typisk om at få computere og robotter til at gøre ting, som det hidtil kun har været mennesker der kan, f.eks. spille skak, køre bil, føre en samtale, diagnosticere patienter eller prøve at forstå, hvad andre tænker.

 

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens kommer til at få omfattende betydning for fremtidens samfund og arbejdsmarked. Samtidig er der dog afgørende områder af kunstig intelligens, hvor maskinerne stadig halter langt bagefter os mennesker, f.eks. indenfor social og sproglig intelligens. Foredraget vil kigge nærmere på netop disse sværeste områder af kunstig intelligens.

 

Hvor ligger de tekniske forhindringer i at gøre maskiner sprogligt og socialt intelligente? Ønsker vi overhovedet, at fremtidens maskiner skal være sprogligt og socialt intelligente, og i så fald på hvilken måde og på hvilket niveau?

 

Foredraget vil først introducere kunstig intelligens generelt, og dernæst vil der være fokus på sociale og sproglige aspekter af kunstig intelligens, herunder Thomas Bolanders forskning indenfor disse emner.

 

Tilmeld dig arrangementet her

 


 

Et efterår med fokus på teknologiens udvikling
Arrangementet er en del af en arrangementsrække, som DTU Alumni inviterer til i samarbejde med pensionskassen DIP.
Se en oversigt over hele arrangementsrækken her

DIP er pensionskassen for ingeniører og ingeniørvirksomheder. DIP tilbyder tryghed, lave omkostninger og sender hele overskuddet tilbage til medlemmerne. dip.dk

Tidspunkt

fre 10 nov 17
8:00 - 9:00

Hvor

DTU Bibliotek i Lyngby