DTU Alumni/DIP event: Diagnostics on-Demand

Oplægsholder: Professor og vicedirektør Jan Madsen, DTU Compute

Ny teknologi vil give os mulighed for at skabe små, effektive og billige personlige diagnostiske ”devices” til at diagnosticere og overvåge vores sundhedstilstand on-demand, en slags Netflix for sundhed. Ligesom man i dag kan købe en graviditetstest i supermarkedet til hurtigt og nemt at få vished om, hvorvidt man er gravid, er vores vision, at det bliver muligt i supermarkedet at købe en række af billige mikro-laboratorier, der er i stand til at diagnosticere forskellige sygdomme fra en enkelt prøve (kropsvæsker) og levere kvantitative digitale data, som kan analyseres, opbevares og deles via internettet.
Professor Jan Madsen

Med udgangspunkt i hvordan vi i dag betragter et sygdomsforløb, vil Jan Madsen beskrive, hvor og hvordan nye teknologier kan hjælpe. Specielt hvordan vi kan lave papirbaserede mikro-laboratorier, der printes direkte fra en almindelig inkjet-printer. Herved kan hele biokemiske processer, der i dag er forbeholdt avancerede hospitalslaboratorier, nemt og effektivt laves hos lægen eller ultimativt hjemme hos brugeren, af brugeren selv – Diagnostics on-Demand.

Tilmeld dig arrangementet her

Har du ikke mulighed for at deltage?
Arrangementet bliver optaget og vil ca. et par uger efter afholdelsesdagen kunne ses herArrangementet er en del af en arrangementsrække, som DTU Alumni inviterer til i samarbejde med pensionskassen DIP.

Se en oversigt over hele arrangementsrækken her

DIP er pensionskassen for ingeniører og ingeniørvirksomheder. DIP tilbyder tryghed, lave omkostninger og sender hele overskuddet tilbage til medlemmerne. dip.dk

Tidspunkt

ons 14 mar 18
16:30 - 18:00

Kontaktperson

Hvor

DTU Bibliotek
DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej
2800 Kgs. Lyngby