Technologist 14, 2017

Nyt Technologist om hacking, spyware og datatyveri

mandag 25 sep 17

Om Technologist

• Udgives af EuroTech-universiteterne, Technische Universität München (TUM), Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) og DTU.

• Udkommer fire gange om året.

• Udgives på engelsk, tysk og fransk.

• Skrives af førende videnskabsjournalister og redigeres af det schweiziske mediebureau LargeNetwork.

• Technologist kan bl.a. købes hos førende magasinforhandlere, på større stationer og i europæiske lufthavne.

• Magasinet kan også bestilles via magasinets hjemmeside. Et nummer koster 9,5 euro eller ca. 70 kr.

• Følg Technologist på technologist.eu, på Facebook, på Twitter og på Instagram.
DTU’s internationale magasin sætter fokus på cyberkriminalitet, som hen over sommeren er blevet mere aktuelt end nogensinde før.

Den seneste tids mange hackerangreb på både virksomheder og stater har vist, hvor sårbare moderne, digitaliserede samfund er. Det nye nummer af DTU’s internationale magasin, Technologist, ser nærmere på nogle af de mange udfordringer og dilemmaer, som åbne, demokratiske samfund står over for i kampen mod den stigende kriminalitet i cyberspace.

En af udfordringerne er, at Internet-of-Things og stadigt flere forbundne computersystemer, gør sikkerhedsopdateringer af it-systemer mere vanskelige. Ifølge DTU’s ekspert på området, Christian W. Probst, DTU Compute, betyder truslerne fra cyber-kriminelle, at software bør omgives af lige så store sikkerhedsmæssige krav som f.eks. flyindustrien.

Læs hele featuren om cybersecurity på Technologist’s hjemmeside.

Magasinets anden store feature handler om, hvordan europæisk forskning skal genvinde sin verdensførende position, blandt andet med hjælp fra EU’s mange forskningsprogrammer.

Derudover er der som sædvanlig masser af andet interessant læsestof i Technologist – fra de ultrakorte tech-nyheder til dybdegående artikler og flotte infografikker.

Læs Technologist på technologist.eu, hvor artiklerne løbende bliver publiceret sammen med andre interessante nyheder fra teknologiens verden. Eller bestil papirversionen af magasinet her.

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.