05 JUL

Stor tidsbesparelse i udviklingen af hudplejeprodukter

Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu.

Bioteknologi og biokemi
28 JUN

Biotekindustrien bør skifte produktionsmetode

Forskere fra DTU opfordrer biotekbranchen til at satse på genmodificerede bakteriesamfund i stedet for rene bakteriekulturer.

Bioteknologi og biokemi
14 JUN

Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning

Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU.

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 JUN

DTU indgår aftale om strategisk partnerskab med Arla

DTU og Arla indgår samarbejdsaftale om forskning, uddannelse og innovation.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
29 MAJ

Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter

EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
03 MAJ

Topmøde om de digitale teknologiers potentiale

DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.

Informationsteknologi Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik Fødevarer, fisk og landbrug
16 APR

Specialdesignet kosttilskud til bestemte tarmbakterier

I fremtiden skal vi måske spise kosttilskud skræddersyet til bestemte grupper af vores tarmbakterier i stedet for til os selv. Det peger det første studie af sin art og...

Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
27 FEB

DTU styrker forskning i mikroorganismers antibiotiske stoffer

DTU åbner nyt center for forskning i bakteriers og skimmelsvampes produktion af antibiotiske stoffer

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Kemi Organisk kemi
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer