Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
20 FEB

FN fremhæver dansk antibiotikasucces

I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin, fremhæver FN’s fødevare- og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
11 NOV

Blomster i mad populært, men sikkerheden er dårligt belyst

En undersøgelse af 23 blomster anvendt i madlavning viser, at der ikke er nok viden til at sætte en grænse for, hvor mange man uden problemer kan spise, vurderer DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme