12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
11 JUL

Hummerbørnehave skal hjælpe hummeren tilbage på menuen

Lokalt samarbejde mellem fiskere, foreninger og forskere vil undersøge muligheden for at øge bestanden af hummere på stenrev mellem Hirtshals og Løkken.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
14 JUN

Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning

Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU.

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Rabarberblade er ikke egnet som menneskeføde

Indtag af rabarberblade kan forårsage alvorlige forgiftninger og i værste fald død, viser en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 JUN

DTU indgår aftale om strategisk partnerskab med Arla

DTU og Arla indgår samarbejdsaftale om forskning, uddannelse og innovation.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
30 MAJ

Havets fisk skal tælles med raketvidenskab

Bæredygtigt fiskeri kræver, at de rigtige fisk bliver fanget i de rigtige mængder. Nyt forskningsprojekt skal skabe bedre beregningsmetoder.

Fiskeri og fiskebestande Matematisk modellering
29 MAJ

Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter

EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
18 MAJ

Mød DTU Aqua på Naturmødet 24.-26. maj 2018

Fisk, forskningsskib og den fantastiske ål – det er nogle af de emner, DTU Aqua præsenterer på årets Naturmøde i Hirtshals