11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein fra græs.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 DEC

Verden kommer til DTU for at blive klogere på fødevaresikkerhed

Studerende fra hele verden har på et DANIDA-finansieret ophold på DTU Fødevareinstituttet lært om den danske måde at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 DEC

Nyt samarbejde om løsninger på plastforurening i havet

DTU går sammen med fire andre forskningsinstitutioner for at undersøge konsekvenserne af plast i havet og behovet for ny lovgivning.

Økosystemer Miljøkemi Fisk og skaldyr
10 DEC

Ekstreme tobisår når vandet vender

I fire år ud af 24 var der ekstremt mange tobis på Doggerbanke. Alle fire år var vandstrømmen omvendt i februar, hvor de første æg klækker

Fødevarer, fisk og landbrug Havforskning
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug