Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
02 JAN

Amerikansk antibiotikaplan med dansk fingeraftryk

En ny plan for, hvordan det amerikanske landbrug mindsker forbruget af antibiotika, der er afgørende i behandlingen af syge mennesker, trækker på Danmarks erfaringer...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
21 DEC

Forskere designer fleksibel strategi mod kvægsygdom

Kvægsygdommen paratuberkulose koster landbruget mange penge. Men den kan bekæmpes langt billigere med en smartere teststrategi.

Produktionsdyr
20 DEC

EU-projekt kortlægger konsekvenser af at permafrosten tør

De næste fem år skal forskere fra Nordic Five Tech-alliancen undersøge, hvordan den tøende permafrost påvirker de arktiske kystsamfund.

Konstruktion og mekanik Fødevarer, fisk og landbrug
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
19 DEC

Tun eller torsk – forskning forklarer rovfisks geografi

Hvorfor lever tun og sværdfisk i troperne, mens torsk og fladfisk dominerer som rovfisk i kolde egne? Det har ny forskning fra DTU Aqua svaret på. 

Havforskning Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
13 DEC

Kylling stadig hovedkilden til campylobacterinfektioner i Danmark

Dansk kyllingekød er årsag til knap halvdelen af alle campylobacterinfektioner i Danmark, men også hunde og forurenet havvand er mindre smittekilder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 DEC

Kortlægning af spøgelsesgarn i danske farvande

Ny rapport er første skridt mod at få kortlagt omfanget af fiskeredskaber, som fisker videre og forurener, efter at fiskere har mistet dem på havet

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
05 DEC

Uudforskede data giver ny viden om svins dødelighed

Ved at udforske noget af det potentiale, der gemmer sig i data fra overvågning af dyresygdomme, har forsker fra DTU hentet ny viden om de faktorer, der ligger til grund...

Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Husdyrsygdomme
23 NOV

Danske afgrøder er væsentligt oftere fri for pesticidrester

Årets Pesticidrapport 2016 fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet viser nok engang, at udenlandske afgrøder væsentligt oftere indeholder sprøjterester end tilsvarende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 NOV

Iværksætteridéer får hjælp til at blive flyveklare

Nitten iværksættere fra hovedstadsområdet er samlet til en bootcamp i DTU Fødevareinstituttet for at få viden og inspiration til at gøre deres idé til en kommerciel succes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.