Mentoring

Kom i øjenhøjde med DTU's internationale studerende

onsdag 19 apr 17
|

Kontakt

Anne Mette Persdotter
Specialkonsulent
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
93 51 15 05
Som alumne fra DTU kan du hjælpe en international studerende med at komme i job eller bidrage med forretningsforståelse, når internationale studenterteams udvikler high tech opfindelser.

Alumner fra DTU har nu mulighed for at følge de internationale studerendes færden på nært hold. Ved at tilmelde dig DTU’s mentorprogrammer får du indblik i nye teknologier, og hvordan morgendagens ingeniører tænker. Du kan give sparring til en ingeniørstuderende fra fx Kina, Mexico eller Tjekkiet.

Gennem et mentorforløb hjælper du de studerende med at løse karrieremæssige udfordringer, som de støder på, når de skal finde deres første job på det danske arbejdsmarked. Det kan være i form af jobsøgningsstrategier, CV-skrivning og forberedelse inden jobsamtalen - både fagligt og kulturelt. På denne måde kan du som mentor være med til at sikre, at dygtige ingeniører bliver her i landet og bidrager med teknisk kompetence og ekspertise til gavn for virksomheder og erhvervsliv i Danmark.

I dag findes der ca. 800 internationale studerende indskrevet ved DTU, og derudover findes der ca. 1500 ph.d.-studerende, hvoraf ca. halvdelen er internationale. Mange af dem trives i Danmark og ønsker at blive efter endt studie med henblik på at finde et spændende job, og i den forbindelse har de ønske om at få karrieresparring fra en mentor.

Mange af de internationale studerende gennemfører tillige kurser i high tech innovation og produktudvikling. De skal kommercialisere en forretningsidé eller opfindelse fra DTU.
Som mentor kan du bidrage med relevant erhvervserfaring og hjælpe tværfaglige internationale studenterteams, der gennem et semester udarbejder en forretningsplan, indeholdende økonomi, konkurrentanalyse og kundesegmentering med henblik på kommercialisering og markedsmodning. De bedste teams vinder Spin-out prisen og går videre til forretningsplankonkurrencer som fx Venture Cup.

Læs mere om DTU’s mentorordninger

Læs om en DTU-mentor som har hjulpet flere internationale studerende på vej

Eller se vore lille videofilm, hvor både mentorer og mentees fortæller

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.