Udtalelser fra Startups

Datanørder først og fremmest

En niche er netop, hvad fire islændinge har satset på. De har alle færdiggjort deres kandidater i Mathematical Modelling and Computation ved DTU inden for de sidste par år, men allerede i starten af sommeren fik deres iværksætterselskab Statson sit eget CVR-nummer.

 

Gruppen var fra starten bevidste om at få andre øjne på deres projekt. Gruppen kontaktede en tidligere underviser, lektor ved DTU Mekanik Thomas Howard, for at søge råd, og det var ham, som anbefalede DTU’s mentorprogram, og sådan gik det til, at Ole Niss blev mentor for Statson

 

”Før vi fik kontakt til Ole, var vi bange for at fortælle andre om vores idé, men det er vi ikke længere. Uden ham havde vi helt sikkert brugt mere tid på uvigtige ting, og han har fået os til at prioritere ting, som vi nok ellers havde undervurderet,” siger Leifur Erlendsson, en af Statsons stiftere, med henvisning til Ole Niss’ formaninger om ikke at undervurdere tidsperspektivet og arbejdsindsatsen, hvis deres projekt skal lykkes.

 

Uden at afsløre for meget fortæller Leifur Erlendsson, at han og de tre andre er ved at udvikle en prototype på en softwareløsning til advokatbranchen. Softwaren er intelligent, således at algoritmen hele tiden lærer sig selv at blive bedre. Men jura og softwareudvikling er to forskellige sprog, og her har Ole Niss fungeret som translatør, fortæller han:

”Han sagde, at vi skulle mødes med nogen fra branchen i stedet for at sidde derhjemme, så vi kunne få feedback fra det marked, vi vil ind på. Vi er jo nørder, som godt kan lide at kigge på data, og nok ikke så meget de klassiske iværksættere. Vi har nok lidt svært ved at sælge os selv.”

 

Derfor er dommen også klar – mere end et halvt år, tre møder og et hav af mails med Ole Niss senere: ”Jeg kan klart anbefale iværksættere at få hjælp fra en mentor ,” siger Leifur Erlendsson.