Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab Marianne Thellersen, general manager for IFF i Norden Flemming Jørgensen og rektor på DTU Anders Overgaard Bjarklev ved opstartsmødet for det treårige Corporate Partnership mellem DTU og IFF. Foto: DTU.
14 FEB

IFF og DTU indgår Corporate Partnerskab

Corporate Partnerships sikrer tæt samarbejde om innovation mellem virksomheder og DTU. IFF er ny partner.  

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion
2021
Man enjoying burger
08 JUN

Bioteknologi skal skabe fremtidens bæredygtige fødevarer

To nye projekter med deltagelse fra DTU skal udvikle en ny fødevarekategori af velsmagende plantebaserede proteiner.

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2020
Image: DANMAP.org
08 OKT

Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark

I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet af CPO stiger...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Chromologics
04 SEP

DTU spin-out rejser 14 mio. kr. i finansiering

DTU spin-out Chromologics rejser 14 millioner kroner til at fremskynde udvikling og godkendelse af ChromoRed, et naturligt og bæredygtigt rødt farvestof til fødevarer...

Fermentering Fødevareproduktion
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes kyllingekød...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Ammende kvinde
03 JUL

Nyt studie kan føre til sundhedsfremmende mælkeerstatning

Forskere fra DTU har som de første vist, at modermælk fremmer etableringen af sundhedsfremmende bakterier i det voksne tarmmikrobiom. Det kan føre til næste generations...

Bioteknologi og biokemi Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod antibiotikaresistens...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
A biosensor equipped with a nanochip can detect diarrhoea bacteria in piglets
20 FEB

Biosensor kan reducere antibiotikaforbrug til smågrise

Biosensor med nanochip kan afsløre diarrébakterier hos smågrise og nedbringe landbrugets forbrug af antibiotika.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Innovation og produktudvikling
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via spildevand...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed