Nyhedsartikler

27 APR

Partnerskab vil gøre cementproduktion mere klimavenlig

DTU går sammen med bl.a. FLSmidth og Teknologisk Institut om at udvikle metoder, så el kan erstatte fossilt brændsel i cementproduktionen.

Energi Geovidenskab Konstruktion og mekanik Matematik Kemi Informationsteknologi
2021
En skrumpet, nedkølet ballon er ved at udvide sig til normal størrelse, ideti en show-foreviser puster varm luft på den. Foto: Thomas Hjort Jensen
24 NOV

20-års jubilæum for brag og vilde farver

DTU ScienceShow har gennem de seneste 20 år underholdt med dragende forsøg og bragt videnskaben ud til tusindvis af mennesker.

Fysik Energi Kemi Matematik
Lyngby Campus, Glassalen, Studenterkantinen, Grønnegården
21 APR

5 millioner euro til fri forskning

To DTU-forskere har modtaget de prestigefyldte ERC Advanced Grants fra Det Europæiske Forskningsråd til forskning i katalyse og statistiske modeller

Katalyse Transportadfærd Trafikmodeller Statistik
Foto: Bjørn Lymann
23 JAN

Fem yngre forskere kan fyre op under deres forskning

Fem DTU-forskere under 40 år modtager tilsammen knap 46 mio. kr. fra VILLUM FONDEN og kan nu sætte fart på deres forskningsprojekter.

Kemi Informationsteknologi Fysik Matematik
klipning af bånd
09 OKT

Nyt anlæg på DTU Kemiteknik skal sikre miljøvenligt dyrefoder