Nyhedsartikler

06 MAJ

Første DTU-mikrochip bygget med open source-værktøj

12 studerende har designet en chip med gratis software, og den bliver produceret i USA uden omkostninger gennem et Google-initiativ.

Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik
27 APR

Partnerskab vil gøre cementproduktion mere klimavenlig

DTU går sammen med bl.a. FLSmidth og Teknologisk Institut om at udvikle metoder, så el kan erstatte fossilt brændsel i cementproduktionen.

Energi Geovidenskab Konstruktion og mekanik Matematik Kemi Informationsteknologi
22 APR

Stor interesse for at møde chipindustrien på Chip Day

Danmark har brug for flere uddannede chipdesignere, og DTU Compute øger nu indsatsen for at få flere studerende til at vælge den karrierevej.

Elektroteknologi Matematik Hardware og komponenter
Gustav Gamst Larsen, Lukas Leindals, and Peter Grønning - DTU students at the bachelor study Artificial Intelligence and Data. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
09 MAR

Koreansk kunstner taler dansk ved hjælp af AI

Tre DTU-studerende har benyttet stemmekonvertering i en video til en ny udstilling på SMK, Statens Museum for Kunst.

Informationsteknologi Matematik
Søren Hauberg, professor på DTU Compute, sektionen Kognitive Systems. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
14 FEB

DTU fortsætter kortlægning af AI's arbejdsform

Bevilling fra VILLUM FONDEN sikrer vigtig arbejdsro for professor Søren Hauberg, der kigger ind bag kulisserne i kunstig intelligens.

Informationsteknologi Matematik
Twitter bugner af argumenter, holdninger, information - og misinformation. Her ses det ikoniske Twitter-logo, nu med mundbind. (Grafik fra Videnskab.dk og Shutterstock)
11 FEB

60 mia. tweets fortælling om misinformation og anti-vaxxere

Provaxx-profiler henviser ofte til nyhedsmedier og videnskabssider, mens antivaxx-profiler langt oftere henviser til YouTube.

Matematik Informationsteknologi Sundhed og sygdomme
Center Denmark data space
07 FEB

EU trækker på DTU’s viden om deling af energidata

Europas energisystem skal digitaliseres, så man kan styre energiforbruget ved hjælp af data og sætte fart på den grønne omstilling.

Matematik Informationsteknologi
First eight Principal Components identified in the dataset. For each component, the blue and red areas express opposite directions of variation. Credit: Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) / Cortex: ’Data-driven analysis of gaze patterns in face perception: Methodological and clinical contributions’.
27 JAN

Øjenbevægelser og machine learning afslører sygdomstegn

DTU-algoritme analyserer mønstre i øjenbevægelser hos patienter med neurologiske og psykiatriske lidelser til støtte i diagnosticering.

Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik
BrainCapture. An affordable, Bluetooth enabled electrode cap. An app for datacollection and upload to cloud. A Quality Control (QC) algorithm to enable clean data collection by non-expert workers.
26 JAN

EU-støtte til billigt medicinsk udstyr til epilepsi

40 mio. fra EU’s innovationsfond og private investorer skal få DTU-spinout’en BrainCaptures udstyr til diagnosticering på markedet.

Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik
 Anders Bjorholm Dahl, Professor, Head of the reseach section 'Visual Computing' at DTU Compute_credit Hanne Kokkegård, DTU Compute
19 JAN

DTU vil gøre det lettere at analysere unikke 3D-billeder

Machine learning skal standardisere 3D-billedanalyser, så forskere kan få større udbytte af data udarbejdet på avancerede forskningsfaciliteter.