Startdato
Slutdato
DTU går sammen med bl.a. FLSmidth og Teknologisk Institut om at udvikle metoder, så el kan erstatte fossilt brændsel i cementproduktionen.
Danmarks nye store tech- og forskningsevent har skabt et samlingspunkt for den forskning og de virksomheder, der driver den digitale udvikling i Danmark og Norden.
DTU ScienceShow har gennem de seneste 20 år underholdt med dragende forsøg og bragt videnskaben ud til tusindvis af mennesker.
Gentænk måden datacentres klimaaftryk opgøres på, afstem strømforbruget med grøn strøm og genanvend overskudsvarmen, lyder DTU-anbefaling.
DTU-professor kalder det en oplagt idé, at kommuner vil udvikle forretningskoncepter for decentrale varme- og elnet med store varmepumper.
Projektet vil udgøre et vigtigt element i DTU’s fortsatte udvikling af førende digitale grønne løsninger, siger professor Henrik Madsen.
Professor i energisystem-modellering Marie Münster i Energy Supply: Skal Danmark blive blandt de førende inden for produktion af grønne brændstoffer, må vi nedbryde siloer...
Forskere på DTU vil sammen med industrien udvikle et nyt køle- og lagringssystem til datacentre og serverrum, som skal styres via kunstig intelligens og nedbringe energiforbruget...
Innovationsfondens erhvervsforskerpris tildeles til Martina Fischetti, der i sin erhvervs-ph.d., har udviklet matematiske modeller til design af havvindmølleparker.
Et nyt fermenteringsanlæg, skal på baggrund af teknologi fra virksomheden UniBio A/S sikre, at forbrugerne i fremtiden kan sætte kød med et lavere CO2-aftryk på spisebordet...