Nyhedsartikler

Jan Madsen, credit Kaare Smith for DTU
13 DEC

Kunstig intelligens skal flyttes fra skyen til IoT-devices

I nyt DIREC-projekt samarbejder computer science-forskere med industrien om at udvikle AI, så sensorer og devices kan klare flere ting selv lokalt.

Informationsteknologi Matematik
DIGITAL TECH SUMMIT 2021 - Mikal Schlosser for DTU Compute
02 DEC

Digital Tech Summit kom godt fra start

Danmarks nye store tech- og forskningsevent har skabt et samlingspunkt for den forskning og de virksomheder, der driver den digitale udvikling i Danmark og Norden.

Bioteknologi og biokemi Energi Elektroteknologi Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik Produktion og ledelse
Aasa Feragen er professor på DTU Compute, Foto: Bax Lindhardt
26 NOV

Forklarlig kunstig intelligens skal øge sygehuses brug af AI

I nyt DIREC-projekt samarbejder AI-forskere med sygehuse om at skabe mere nyttig AI og AI-algoritmer, der er lettere at forstå.

Matematik Medicin og medicoteknik Informationsteknologi
En skrumpet, nedkølet ballon er ved at udvide sig til normal størrelse, ideti en show-foreviser puster varm luft på den. Foto: Thomas Hjort Jensen
24 NOV

20-års jubilæum for brag og vilde farver

DTU ScienceShow har gennem de seneste 20 år underholdt med dragende forsøg og bragt videnskaben ud til tusindvis af mennesker.

Fysik Energi Kemi Matematik
 The National Archives (UK), CC BY 3.0, via Wikimedia Commons
08 NOV

Datacentre bør integreres i et grønt energisystem

Gentænk måden datacentres klimaaftryk opgøres på, afstem strømforbruget med grøn strøm og genanvend overskudsvarmen, lyder DTU-anbefaling.

Energi Informationsteknologi Matematik
Columbusprise blev overrakt den 28. oktober 2021 til projektleder, professor Michael Bang Petersen (til venstre) fra Aarhus Universitet samt  til professor Sune Lehmann fra DTU. Foto: Fotograf Brian Berg for Forlaget Columbus
29 OKT

HOPE-projektet hædres for vigtig corona-forskning

HOPE-teamet fra AU, KU og DTU modtager Columbus-prisen 2021 for klar formidling om danskernes adfærd under COVID-19-krisen.

Matematik Informationsteknologi Sundhed og sygdomme
IT-camp 2021 på DTU
28 OKT

Gymnasiepiger programmerede robotter i efterårsferien

På IT-camp fik 34 piger en forsmag på, hvordan livet som it-studerende kan være på DTU.

Informationsteknologi Matematik Robotteknik og automation
Tennisbold. Foto: Hanne Kokkegård, DTU Compute
25 OKT

Startup udspringer af Emils passion for tennis

Hundredvis af timer på tennisbanen, studier på DTU og støtte fra DTU’s startup-program udgør byggestenene for app, der tracker tennisspillere.

Matematik Informationsteknologi
Oversigtskort for Lyngby-Taarbæk Kommune med lokationer, der kan undersøges for eventuel etablering af lokale varmenet/energifællesskaber.
14 OKT

Energifællesskab kan sikre klimavenligt fjernvarmenet

DTU-professor kalder det en oplagt idé, at kommuner vil udvikle forretningskoncepter for decentrale varme- og elnet med store varmepumper.

Energi Matematik Software og programmering
19 boligblokke med 432 lejligheder i Sønderborg Andelsboligforening - afdelingen Kløvermarken-Hvedemarken - bliver et demonstrationsprojekt i det store ARV-projekt.
08 OKT

Grønne lokalsamfund i fokus i europæisk digitaliseringsprojekt

Projektet vil udgøre et vigtigt element i DTU’s fortsatte udvikling af førende digitale grønne løsninger, siger professor Henrik Madsen.

Energi Informationsteknologi Matematik