Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Rugbrød. Foto: Colourbox.dk
13 JUL

Saltreduceret brød falder i god smag

Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Illustration: Femern A/S
02 JUL

Universiteter og Lolland-Falster i samarbejde

Opførelsen af Femern Bælt-forbindelsen kan bruges som ramme for et storskala-laboratorium for lokale aktører, studerende og forskere. Ambitionen er...

Transport og logistik Konstruktion og mekanik Fødevarer, fisk og landbrug Energi Geovidenskab Materialer Produktion og ledelse
Photo: Mikkel Adsbøl
30 JUN

Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde

Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Foto: Chris Linde, Linde Media
29 JUN

Idé til bæredygtige fiskefarme vinder Venture Cup

DTU-studerende vandt iværksætterkonkurrence for landets bedste universitets-startups med en idé til at udvikle alternativt fiskefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug
Guidede ture på Dansk Skaldyrcenter og ved Limfjorden. Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors
23 JUN

Oplev DTU’s forskning i skaldyr og tang ved Limfjorden

Hvis din sommerferie går til det nordvestlige Jylland, kan du besøge Dansk Skaldyrcenter og komme på guidet tur på land og til vands.

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Økosystemer
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Man enjoying burger
08 JUN

Bioteknologi skal skabe fremtidens bæredygtige fødevarer

To nye projekter med deltagelse fra DTU skal udvikle en ny fødevarekategori af velsmagende plantebaserede proteiner.

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Ishavet. Foto: Colourbox
01 JUN

Havets årti begynder her med en plan for havforskning i Arktis

Verdenshavene skal have særlig opmærksomhed i det kommende årti. FN lancerer Tiår for Havforskning for Bæredygtig Udvikling, 2021-2030. Dansk...

Havforskning Klimaændringer Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi