Begejstring i Thy for Testcentret for store vindmøller i Østerild

mandag 25 sep 17
Da det nye besøgscenter ved Testcenter for Store Vindmøller i Østerild blev indviet den 9. september var knapt 1000 glade besøgende mødt op. Alle var begejstrede over testcentret, af flere årsager. Områdets oprindelige natur er på vej tilbage, og interessen for lokalområdet blomstrer.

TVMidtVest var med, da energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt klippede den traditionelle røde snor ind til de nye faciliteter. Til mediet sagde Jan Bagger Jørgensen, der er Naturvejleder i Thy: ”Der er kommet en stor interesse for at komme på ture. Og vi får naturen med hede og krondyr tilbage, så der er en masse at se på”.

Det er desuden blevet nemmere at komme ud til området. Der bliver arrangeret ture dertil, ligesom nye veje, parkeringspladser og udkigstårne er blevet etableret. Forbedringerne af forholdene betyder, at der er flere, der nyder godt af naturen. Og med testcentret er naturen blevet prioriteret. Man genskaber den oprindelige natur fra før, der blev lavet plantage for 100 år siden, så området har fået en mere alsidig natur end tidligere med søer og en større biodiversitet.

Selv tidligere skeptikere ser nu fordelene ved testcenteret. Knud Aage Jørgensen fra Frøstrup var engang modstander vindmøllerne, men det har ændret sig: ”Jeg var nok imod vindmøllerne engang, men nu er jeg blevet meget positiv. Vi mærker ikke til dem. Og det er kun positivt for de handlende, at der kommer flere mennesker herud”.


Se programmet fra TVMidtVest her.