Stadig muligt at surfe i Hanstholm

onsdag 21 nov 18

Sidste år blev tre nye vindmøller sat op i Hanstholm, der huser Nordeuropas bedste surfespot. Surfere var bekymrede over fremtiden for stedet på grund af vindmøllerne, men frygten var ubegrundet.

Det er ikke mere end et år siden, at tre nye 4.3 MW vindmøller blev sat op tæt ved stranden i Hanstholm. Da vindmøllerne blev sat op, vakte det bekymring hos Surfklubben NASA i Klitmøller. De frygtede, at turbulens fra vindmøllerne ville ødelægge deres surfspot, da området, hvor vindmøllerne blev placeret, er et meget yndet surfspot.

Her et år efter er konklusionen klar, skriver DR. Vurderingen er nemlig, at vindmøllerne ikke har haft nogen negativ effekt.

Ingen betydning
Resultatet overrasker ikke Torben Larsen, konstitueret sektionsleder hos DTU Vindenergi. Han står desuden bag en undersøgelse, der blev lavet i netop Hanstholm i forbindelse med opsætningen af vindmøllerne:

Først og fremmest er vi glade på surfernes vegne for, at deres vindforhold stadig er fantastiske, men det er da altid rart at se, at de konklusioner, vi kom frem til i første omgang, viste sig at holde hele vejen trods den højlydte kritik, der blev rejst undervejs,” siger han og fortsætter:

”Det er altid specielt, når de analyser, vi laver, helt konkret er med til at gøre en forskel i hverdagen.”

Læs hele rapporten om Hanstholm og vindmøllerne her.