Mikael Rørdam Andersen og Thoams Rørdam

Professor Mikael Rørdam Andersen hædret med Jorcks Fonds forskningspris

tirsdag 18 dec 18

Kontakt

Mikael Rørdam Andersen
Gæste Professor
DTU Bioengineering

Professor MSO Mikael Rørdam Andersen fra DTU Bioengineering har modtaget Jorcks Fonds Forskningspris 2018 som en anerkendelse af hans forskning inden for bioteknologi.

Reinholt W. Jorck og Hustrus Fond hædrer hvert år yngre forskere for særligt fremragende indsatser inden for den samfundsrelevante forskning. Prisen blev i år uddelt af Højesteretspræsident Thomas Rørdam til tre yngre forskere for deres indsats for det danske samfund og erhvervsliv ved en sammenkomst i Højesteret den 13. december 2018.

Professor MSO Mikael Rørdam Andersen modtog prisen for sin forskning, som beskæftiger sig med at levere grundvidenskabelige bidrag til den industrielle bioteknologi. Der er tale om forskning, som både viser noget om, hvordan naturen og biologien fungerer, og som samtidig har aspekter, som kan bruges til at skabe værdi for både privatpersoner og bioteknologivirksomheder, skriver fonden i dennes pressemeddelelse.

Jeg er meget stolt over at modtage Jorcks Fonds Forskningspris, og dermed anerkendelsen af min gruppes forskning inden for bioteknologi. Prisen er resultatet af mange gruppemedlemmers og samarbejdspartneres bidrag gennem årene, og jeg er dybt taknemmelig for alt det vi har præsteret sammen”, siger professor MSO Mikael Rørdam Andersen.

Mikael Rørdam Andersens blev udnævnt til professor MSO ved DTU i år 2017, kun 9 år efter at han modtog sin PhD grad, også fra DTU. Læs mere om Mikael Rørdam Andersens forskning på hans forskningsgruppes hjemmeside Network Engineering of Eukaryotic Cell Factories 

Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond
Fonden uddeler hvert år betragtelige beløb til fremragende forskning og uddannelse, og fonden har i 2018 uddelt cirka 11 millioner kroner kr. i hæderspriser, studielegater og støtte til forskellige projekter. Højesteretspræsident Thomas Rørdam er formand i bestyrelsen, adm. direktør Ghita Astrup repræsenterer Dansk Erhverv og underdirektør Steen Nielsen repræsenterer Dansk Industri. Læs mere på fondens hjemmeside.