Rektor på besøg hos rumforskerne

torsdag 18 mar 21

Kontakt

Anders Overgaard Bjarklev
Rektor
45 25 10 00

Kontakt

John Leif Jørgensen
Professor og afdelingsleder for Måling og instrumentering
DTU Space
45 25 34 48

Kontakt

René Forsberg
Professor
DTU Space
45 25 97 19
Rektor Anders Bjarklev har besøgt DTU Space for at tale med forskerne om den DTU-teknologi, som er med på Mars-roveren Perseverance og netop nu er i gang med at udforske den røde planet.  

Da Anders Bjarklev som barn så månelandingen, vidste han, at han ville være ingeniør. Og begejstringen er stadig stor hos rektoren, der også så med, da den seneste NASA-rover landede på Mars – med DTU-teknologi ombord: Et kamera foran på roveren ved navn PIXL, designet og udviklet på DTU.

Men det er ikke første gang, at DTU har avanceret udstyr med i rummet. Og Anders Bjarklev er taget forbi DTU Space for at tale med nogle af de personer, der står bag den succesfulde teknologi. Hvad er udfordringerne ved at sende teknologi ud i rummet? Og hvordan er den med til at gøre os klogere, både på rummet – og i høj grad også på, hvordan man gør livet bedre på Jorden?

DTU Space har netop lanceret læringsplatformen Vild Med Rummet, hvor man kan udforske rummet. Her kan man blive klogere på stjerner, planeter og solsystemer, teknologi til rummet, klimaovervågning og meget mere.

Man kan også kaste sig ud i Astronauttesten, designe sin egen rummission til Mars og finde mange andre interaktive opgaver på vildmedrummet.dk.