DTU Large Scale Facility

Den nye forskningsfacilitet Large Scale Facility på DTU åbner

torsdag 14 sep 17

Kontakt

Kim Branner
Seniorforsker
DTU Vindenergi
46 77 54 70

Den nye forskningsfacilitet Large Scale Facility på DTU Risø Campus skal huse den officielle åbning af DTU centeret CASMaT den 7. november.

DTU Large Scale Facility er en unik forskningsfacilitet af højeste internationale standard. Her vil forskere fra DTU Vindenergi forske i styrke og udmattelse af store konstruktioner som vindmøllevinger. Forskningsfaciliteten giver nogle helt nye muligheder for forskningsprojekter og virksomheder for at udføre tests i meget stor skala. Nye avancerede testmetoder vil blive udviklet, og forskningen vil sigte på at få en bedre forståelse af svigt i store konstruktioner.

Seniorforsker fra DTU Vindenergi Kim Branner fortæller, hvad der sker lige nu: ”For øjeblikket arbejder vi hårdt på at blive klar til at udføre de første tests i oktober og ikke mindst til åbningen til november. Vi har lige fået leveret hydraulik pumpestationen, der skal drive lastudstyret”.

DTU Vindenergi har en aftale med den engelske virksomhed MOOG om levering af lastudstyret, der skal bruges til at teste de store konstruktioner. De er i øjeblikket i gang med at installere udstyret og skal senere vise, at det virker. Når det er sket, kan forskerne på Institut for Vindenergi godkende udstyret, og så kan de bruge det til deres forskning.

Foreløbig er der kommet to mindre vindmøllevinger fra Olsen Wings til testfaciliteten. Kim Branner fortæller at ”der er en større vinge fra Siemens Gamesa på vej. Vi forventer, at den kommer om et par uger”. Man vil kunne se alle tre vinger til åbningen af testfaciliteten