To af materialeforskningens sværvægtere har hædret Dennis med priser

mandag 09 apr 18

Kontakt

Dennis Valbjørn Christensen
Forsker
DTU Energi
20 96 19 46

Postdoc Dennis Valbjørn Christensen fra DTU Energi har modtaget to prestigefyldte priser fra henholdsvis Materials Research Society og American Physical Society. Begge priser gives til ph.d. studerende med meget højt fagligt niveau som spås en stor fremtid indenfor materialeforskning.

Danske Dennis Valbjørn Christensen fra DTU Energi var en af de ph.d.-studerende, der modtog Materials Research Society’s Graduate Student Awards 2017.

Det USA-baserede Materials Research Society (MRS) er en non-profit faglig organisation for ca. 14.000 materialeforskere, forskere og ingeniører fra 90 landes akademia, industri og regering. Organisationen uddeler hvert år ”Graduate Student Awards”, som skal ære og opmuntre elever, hvis akademiske præstationer og nuværende materialeforskning viser et højt niveau af ekspertise og sondring, og som viser løfte om væsentlige fremtidige præstationer inden for materialeforskning. I år gik en af priserne til Dennis Valbjørn Christensen.

Læs mere om prisen her: http://www.mrs.org/gsa

"Priserne på henholdsvis 200 dollars fra MRS og 500 dollars fra APS åbner ikke op for noget videre fremtidsmæssigt. De er mest af alt et godt klap på skulderen, og jeg er ret stolt over at have modtaget dem"
Dennis Valbjørn Christensen, postdoc, DTU Energi

”Konkurrencen var relativt hård med de nominerede kommende fra prominente universiteter. Det var især svært at konkurrere med de amerikanske universiteter, hvor de har typisk har fem-seks år til at fuldføre deres graduate studies modsat de tre år, vi har til ph.d.’en i Danmark”, fortæller Dennis.

I sin afhandling ”Exploring Magnetic and Electronic Properties in γ-Al2O3/SrTiO3” undersøgte Dennis de nye egenskaber, der opstår, når de keramiske materialer alumina (γ-Al2O3) og strontium titanat (SrTiO3) sættes sammen. Hver for sig er materialerne elektrisk isolerende og umagnetiske, men når de sættes sammen opstår et strømledende grænselag, som udviser magnetiske egenskaber.

”Det er meget fascinerende, især fordi man kan twiste egenskaberne på en række forskellige måder ved blandt andet at påtrykke en elektrisk spænding, sætte prøven ind i et magnetfelt eller deformere prøven”, fortæller Dennis, der i løbet af sin ph.d. besøgte flere internationale forskningsinstitutter.

Hans forskning, som på sigt gør det muligt at udnytte oxid-systemernes spændende egenskaber i elektroniske komponenter, bliver vurderet så banebrydende, at både Materials Research Society og American Physical Society valgte at anerkende ham med deres respektive graduate student awards for hans ”outstanding research”, som American Physical Society beskriver det i begrundelsen.

American Physical Society (APS) er verdens næststørste organisation for fysikere, som udgiver videnskabelige tidsskrifter, herunder de prestigefyldte Physical Review og Physical Review Letters, arrangerer konferencer og uddeler priser for at promovere og støtte materialeforskningen.

Læs mere om American Physical Society her: https://www.aps.org/units/gmag/awards/index.cfm

”Priserne på henholdsvis 200 dollars fra MRS og 500 dollars fra APS åbner ikke op for noget videre fremtidsmæssigt. De er mest af alt et godt klap på skulderen, og jeg er ret stolt over at have modtaget dem”, fortæller Dennis, der præsenterede sit arbejde ved MRS ceremonien. Han skulle have gjort det samme ved American Physical Societys ceremoni, men problemer med flyselskabet betød, at han aldrig nåede frem til overrækkelsesceremonien før påske.

”Det er rigtig ærgerligt. Programmet skulle ellers have været, at jeg skulle give et inviteret foredrag som prisvinder og have modtaget prisen til deres såkaldte GMAG business meeting, men nu bliver prisen sendt med posten i stedet.”

Dennis Valbjørn Christensen har nu fået stilling som postdoc på DTU Energi, hvor han fortsætter sit forbilledlige arbejde indenfor materialeforskning i oxidmaterialer.