Billede af den danske bog

Ny bog fortæller DTU Vindenergis historie

torsdag 06 jun 19

Charlotte Hede Linde
Kommunikationsmedarbejder
DTU Vindenergi

DTU lancerer ny bog der fortæller historien om instituttet og 40 år med forskning og udvikling af vindenergi.

Historien går 40 år tilbage – tilbage til 1978, hvor Prøvestationen for mindre vindmøller på Risø så dagens lys for første gang.

Siden da er Prøvestationen blevet til DTU Risø, der er kommet to testcentre på den jyske vestkyst og meget, meget mere.

I en ny bog fortæller forskere fra DTU Vindenergi og samarbejdspartnere op gennem årerne om den spæde start og frem til i dag, om udviklingen, som instituttet har taget.

”Det er historien om enkeltpersoner, møllelaug og vindmølleindustrien, der investerede i en uprøvet grøn energiteknologi og skabte tillid og grundlag for storskalainvesteringer og internationale energiselskabers udvikling af store vindmølleparker på land og offshore,” skriver institutdirektør Peter Hauge Madsen bl.a. i sin intro.

Du kan læse bogen 'Vi sætter viden i spil' her.