Ny kæmpemølle fra Siemens Gamesa er på vej.

Nye kæmpemøller bygges i Østerild

onsdag 22 jan 20

Siemens Gamesa Renewable Energy, MHI Vestas og GE Renewable er i gang med at opstille vindmøller på tre teststande på Testcenter Østerild.

Der er godt gang i udvidelsen i Testcenter Østerild. MHI Vestas arbejder på at sætte en 227 meter høj vindmølle op. 

Også Siemens Gamesa Renewable Energy sætter en ny kæmpevindmølle op. På en af de nye teststande er Siemens Gamesa Renewable Energy ved at sætte de hidtil højeste vindmølle i Østerild op.

Vindmøllen har en højde på 234 meter fra fundament til den øverste vingespids. Samtidig får vindmøllen en kapacitet på 11 megawatt, hvilket vil sige, at den kan producere strøm til 10.000 husstande.

Vindmøllen er ved at blive fragtet til Testcenter Østerild i flere dele. I uge 2 er den bagerste del af vindmøllens nacelle blevet hejst 140 meter op for at blive placeret oven på det høje vindmølletårn. Denne nacelledel vejer omkring 220 tons, hvilket svarer til godt en tredjedel af nacellens fulde størrelse. Når alle tre nacelledele er hejst og samlet 140 meter over jorden, vil nacellen veje 600 tons – uden der er blevet påsat de tre vindmøllevinger.

De tre vindmøllevinger vejer hver især cirka et halvt hundrede tons, lyder det fra Søren Storgaard fra Siemens Gamesa Renewable Energy.

”Vi er simpelthen så glade for at teste i Østerild. Vi har testet deroppe siden testcentrets begyndelse. Det blæser meget, hvilket gør det til et godt sted at teste offshore vindmøller,” siger Søren Storgaard og fortsætter:

”Jeg kan ikke rose DTU Vindenergi nok som samarbejdspartner. Der er styr på tingene, og folk er meget hjælpsomme. Jeg har intet negativt at sige.”

Ny vindmølle på teststand 9

Også på den nye teststand 9 er der ved at ske lidt. Det er GE Renewable Energy, der opstiller en vindmølle på teststanden.

Vindmøllen forventes opsat i sensommeren 2020.