Succesfuldt besøg af studerende fra Eindhoven

torsdag 20 jun 19

Christian Danvad Damsgaard
Lektor
DTU Cen

25 Applied Physics-studerende fra Eindhoven Tekniske Universitet henlag-de årets studietur til København. En af dagene var helliget et besøg på DTU Fysik, hvor de både blev introduceret til en del af instituttets forskning og undervisning.

Programmet bestod af forelæsninger og rundvisninger ved Christian Danvad Damsgaard, Carsten Gundlach og Jeppe Ormstrup om henholdsvis elektron mikroskopi og røntgen baserede metoder til materiale karakteristik. Derudover skulle de hollandske studerende selv løse konkrete opgaver ved hjælp af Nanotekets røntgen og elektron mikroskoper.I frokostpausen blev de vist rundt på DTU Campus af studerende fra hhv. Fysik og Nanoteknologi og Geofysik og Rumteknologi. Især turen forbi Skylab vakte stor interesse.

”Det har været et utroligt spændende besøg, hvor vi både blev udfordret af sjove opgaver og har lært om DTU’s forskning på nogle af de områder, hvor Danmark er blandt verdens førende. Eksempelvis 3D imaging til brug i materialeforskningen, som vi på forhånd havde meget lidt kendskab til,” siger studieturskoordinator Merel Laarhoven, BSc Applied Physics.

Merel Laarhoven havde kontaktet Christian Danvad Damsgaard, der havde sammensat programmet på DTU Fysik.

”De studerende fra Eindhoven tilkendegav både under besøget og efterfølgende, at de havde haft en rigtig god oplevelse. Derfor glæder det mig også at studerende fra Fysik og Nanoteknologi og Geofysik og Rumteknologi via deres fællesfaglige råd, netop nu er ved at starte et lignende initiativ, hvor de i efterårsferien 2019 bl.a. tager til ITER i sydfrankrig., siger Christian Danvad Damsgaard.