25 APR

Årets bedste forskningsformidler

Professor Kirsten Halsnæs får Forskningskommunikationsprisen 2019 for sin vilje og evne til at formidle sin viden om klima og økonomi til alle grupper i samfundet.

11 APR

Grønne unge har et bud på en ny dansk klimapolitik

Ved hjælp af et energimodel-værktøj udviklet på DTU Management har Den Grønne Studenterbevægelse lavet sin egen ambitiøse klimaplan.

Energi Miljø og forurening
25 MAR

Digitalisering kan være lokomotiv for nye vandteknologier

Forskning, innovation, uddannelse og iværksætteri kan bidrage til at udvikle nye teknologier i vandsektoren ifølge ny rapport.

20 MAR

DTU styrker sit arbejde med vand i byer

Behovet for at gennemføre klimatilpasninger på vandområdet er stigende, særligt i byerne.

Klimatilpasning Vandforsyning Spildevand og vandafledning
14 MAR

Viden om vand kan blive nyt erhvervseventyr

DTU og Radikale Venstre inviterer til en konference om vand på Christiansborg og sætter fokus på, hvordan viden kan omsættes til vækst og bæredygtighed.

07 MAR

Første vurdering af Vadehavets muslingebestand i 10 år

Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
12 FEB

440.000 kr. til Junioringeniør på DTU

Med støtte fra Novo Nordisk Fonden tilbyder DTU Diplom talentudvikling til særligt udvalgte naturvidenskabs- og teknikinteresserede elever fra grundskolen.

Elektroteknologi Energi Materialer Miljø og forurening
11 FEB

Klimaændringer påvirker havets evne til at binde CO2

Klimaforandringerne ændrer udbredelsen af dyreplankton i havet og påvirker dermed planktons bidrag til at fjerne CO 2 fra atmosfæren.

Klimaændringer CO2-udskillelse og CO2-lagring Havforskning Økosystemer
07 FEB

Genanvendelse af husholdningsaffald er en gevinst for miljøet

Ny vurdering viser, at de positive konsekvenser for miljøet generelt stiger med øget sortering og genanvendelse af husholdningsaffald.

Affaldshåndtering
07 FEB

Skrøner om genbrug af gammel beton skal fakta-tjekkes

DTU tester sammen med industripartnere, hvordan beton fra nedrivninger kan genbruges i ny beton. Der er brug for faktuel viden at basere grøn udvikling på.

Byggematerialer Affaldshåndtering Livscyklusanalyse Råstoffer og råstofudvinding