Startdato
Slutdato
Forskere fra DTU og Københavns Universitet peger nu på, at narkolepsi – som karakteriseres ved pludselig og overvældende søvntrang – er en autoimmun sygdom. Det kan få...
Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.
Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.
Forskere fra DTU har opdaget, at en kombination af to alment kendte antibiotika er i stand til at udrydde multiresistente E. coli af typen ESBL, der forårsager urinvejsinfektioner...
Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.
Fire yngre DTU-forskere modtager hver 10 millioner kroner til deres forskning. Det sker ved den årlige udnævnelse af Villum Young Investigators, hvor Villum Fonden i år...
Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Villum Young Investigator programmet vil lektor Andreas Hougaard Laustsen som den første i verden udvikle modgifte mod slangebid...
Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.
Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.
Nyt projekt vil revolutionere overvågningen af indlagte patienter med særlig risiko, så antallet af komplikationer og dødsfald kan mindskes.
Nye FN-regler gør det sværere for de store kemi- og farma-virksomheder at producere terapeutiske lægemidler baseret på naturligt forekommende plantestoffer. Et nyt...
Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.
Højteknologiske robotløsninger har i de senere år fundet vej fra universiteternes laboratorier til sundhedsvæsenet. Næste udviklingsbølge bygger på data fra brug af teknologierne...
DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har været med til at forfine den internationale kemikalietestning, så den bedre kan afsløre hormonforstyrrende stoffer.
De mest aktive deltagere til koncerter på Roskilde Festival forbrænder nogenlunde lige så mange kalorier, som de ville gøre ved to timers spinning eller løb.
I fremtiden skal vi måske spise kosttilskud skræddersyet til bestemte grupper af vores tarmbakterier i stedet for til os selv. Det peger det første studie af sin art og...
Ny metode kan gøre MR-skanning af bl.a. kræftpatienter både billigere og nemmere.
Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr...
Ny metode skal sikre, at indholdet af jod i foderstoffer holder sig under de europæiske grænseværdier, der skal beskytte både dyr og forbrugere.
Høje lyde i vores omgivelser forårsager nerveskader i øret hos stadig flere mennesker. Ny forskning skal sikre, at høretabet fremover kan diagnosticeres og behandles.
Over 47 procent af de voksne danskere er overvægtige, og flere end 320.000 har diabetes. En fed amerikansk gris skal give bedre behandling.
Lægemiddelstyrelsen har givet tilladelse til forsøg med hyperpolarisering ved MR-scanning af kræftpatienter. Det er en milepæl for den nye teknologi.
Stor bevilling fra Innovationsfonden gør det muligt for verdens førende forskere inden for ultralydsbilleder i 3D at udvikle ny superhøj billedopløsning.
Enkel metode til elektronisk overvågning af hjerterytmen hos patienter kan forbedre behandlingen af hjerteforstyrrelser og forhindre slagtilfælde.
Tre diplomingeniørstuderende har udviklet en kløestop-dyne med materialer fra NASA’s rumdragter. Nu får projektet støtte til videreudvikling.
Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og...
Kvinder kan have bakterier i livmoderen, som kan få betydning for fostres immunsystem, viser ny forskning. Hidtil har æggestokke, æggeledere og livmoder været anset for...
Forskellige tiltag skal gøre danske forbrugere i stand til at undgå produkter, der indeholder fire skadelige phthalater, og guide virksomheder til at begrænse brugen af...