Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
Photo: Colourbox.dk
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både milj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 APR

Baggrundsniveau for total organisk fluor i fødevareemballage

Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikal Schlosser
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Image: Joachim Rode
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
23 JAN

Europæisk metode til bestemmelse af jod i foderstoffer

Ny metode skal sikre, at indholdet af jod i foderstoffer holder sig under de europæiske grænseværdier, der skal beskytte både dyr og forbrugere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
18 JAN

Opdateret håndbog om fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Antibiotikaresistens
02 JAN

Amerikansk antibiotikaplan med dansk fingeraftryk

En ny plan for, hvordan det amerikanske landbrug mindsker forbruget af antibiotika, der er afgørende i behandlingen af syge mennesker, trækker på Danmarks...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
Photo: Mikkel Adsbøl
13 DEC

Kylling stadig hovedkilden til campylobacterinfektioner i Danmark

Dansk kyllingekød er årsag til knap halvdelen af alle campylobacterinfektioner, som bliver erhvervet i Danmark, men også hunde og forurenet havvand er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
23 NOV

Danske afgrøder er væsentligt oftere fri for pesticidrester

Årets Pesticidrapport 2016 fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet viser nok engang, at udenlandske afgrøder væsentligt oftere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
17 OKT

Vær varsom med at smage på frø fra bøgetræer

Hvis en tur i efterårsskoven giver lyst til at smage på bøgetræets frø (bog), er det bedst at nøjes med et par stykker. Hvis du spiser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed