Startdato
Slutdato
Thomas Kiørboe, som er professor i marinøkologi på DTU, modtager forskningspris for sit banebrydende arbejde.
Hvor mange tabte fiskeredskaber er der i havet omkring Danmark, og hvordan kan de fjernes? Det skal DTU Aqua undersøge.
Klimaforandringerne ændrer udbredelsen af dyreplankton i havet og påvirker dermed planktons bidrag til at fjerne CO2 fra atmosfæren.
DTU tester sammen med industripartnere, hvordan beton fra nedrivninger kan genbruges i ny beton. Der er brug for faktuel viden at basere grøn udvikling på...
Jordens permafrost er globalt set blevet 0,3 grader varmere i løbet af det seneste årti. Og temperaturen fortsætter med at stige. Det viser den fø...
Med solnedgang og arktisk frost uden for vinduerne markerede kronprins Frederik indvielsen af DTU's nye laboratorier ved at gennembryde en borekerne af permafrost.
Mineaffald kan erstatte op mod 10 procent af cementen i beton, uden at det går ud over materialernes styrke.
Plankton, som er fundamentet i fødekæderne i de arktiske have, påvirkes af meget lavere koncentrationer af olieforurening end hidtil antaget.
Helt op til 8 grader varmere vand end normalt. Så kraftigt slog det varme vejr igennem i havet i sommer, viser beregninger fra DTU Aqua.
DTU er partner i nyt EU-projekt, der skal nyttiggøre mineaffald i byggematerialer.
Hvorfor lever tun og sværdfisk i troperne, mens torsk og fladfisk dominerer som rovfisk i kolde egne? Det har ny forskning fra DTU Aqua svaret på.
Med dræbergoplen som eksempel viser nyt studie, at stor biologisk variation i den oprindelige bestand er nøglen til succes som invasiv art