Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Fiskekutter med isbjerg i baggrunden. Foto Colourbox
27 JUN

Bliv fiskeriingeniør i Grønland og Danmark

DTU tilbyder en ny diplomingeniøruddannelse Fiskeriteknologi. Søg nu, og start uddannelsen i Grønland efter sommerferien.

Fødevarer, fisk og landbrug
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
Forskere skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder. Foto: Colourbox
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrø...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer
Mayonnaise enriched with an omega-3 high fat emulsion stabilized with milk protein and surfactants. Image: Thomas Breitenbach, Aarhus University
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
ROV - undervandsrobot
17 JUN

Undervandsrobot kan tælle søstjerner og måle biomasse

Specialudviklede, smarte sensorer og særligt undervandskamera kan gøre robotter i stand til at klare f.eks. overvågningsopgaver under vandet.

Fødevarer, fisk og landbrug Robotteknik og automation Matematisk modellering
Tallerken med muslinger dyrket på line. Foto Dansk Skaldyr Center
13 JUN

Økologisk, lækkert og dansk - men ukendt herhjemme

Økologiske blåmuslinger er nemme at dyrke på line i Danmark. Alligevel finder kun få vej til danskernes tallerkner, for vi kender dem ikke

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
07 JUN

Danskere er blandt Europas mest vidende om fødevaresikkerhed

Danskere ved mere om fødevarerelaterede risici end den gennemsnitlige europæer. Det viser en forbrugerundersøgelse, som den Europæiske Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Dambrug, der opdrætter økologiske fisk. Foto: Alfred Jokumsen
23 MAJ

Parasitter spænder ben for økologisk ørredproduktion

Optimalt vandmiljø og gemmesteder til fisk samt forebyggelse og bekæmpelse af parasitter og bakterier skal sikre økologisk ørredyngel.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Hav- og dambrug
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Økologiske muslinger dyrket på line i Limfjorden. Foto DSC
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Vegansk desseert vinder konkurrence om fødevareinnovation. Fra venstre: Andrea Lauridsen, Reem El-Moussa og Sarah Nyrup. Foto: Mikal Schlosser
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks å...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Illustration: Benny Box
10 APR

Kostråd afhænger af tarmbakterier og genetik

Kostråd bør være mere personlige og baseret på viden om sammensætningen af den enkeltes tarmbakterier, siger nyudnævnt DTU-professor...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Gener og genomer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Foto: ATLAS MARIDAN
10 APR

Lille undervandsdrone skal hjælpe fiskere

Ung forsker bidrager til udviklingen af et lille nyt autonomt undervandsfartøj, der skal hjælpe fiskere med at identificere stimer af fisk.

Robotteknik og automation Fiskeri og fiskebestande Elektroteknologi
Photo: Colourbox.com
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektø...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.dk
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner