Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox
13 AUG

Stadig sund fornuft at spise Nøglehulsmærket mad

Ved at vælge Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt, bliver den gennemsnitlige danske kost betydeligt rigere på fuldkorn og væ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Gelelektroforese - foto: Mikkel Adsbøl
31 JUL

Fødevarer vi kan stole på

Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
Muslinger dyrket på line. Foto Dansk Skaldyr Center
08 JUL

Forskning i bedre produktion af muslinger og søpølser

Nyt, stort internationalt forskningsprojekt skal forbedre dyrkning og udnyttelsen af produkter fra organismer nederst i havets fødekæde.

Fødevarer, fisk og landbrug
Fiskekutter med isbjerg i baggrunden. Foto Colourbox
27 JUN

Bliv fiskeriingeniør i Grønland og Danmark

DTU tilbyder en ny diplomingeniøruddannelse Fiskeriteknologi. Søg nu, og start uddannelsen i Grønland efter sommerferien.

Fødevarer, fisk og landbrug
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
Forskere skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder. Foto: Colourbox
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrø...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer
Mayonnaise enriched with an omega-3 high fat emulsion stabilized with milk protein and surfactants. Image: Thomas Breitenbach, Aarhus University
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
ROV - undervandsrobot
17 JUN

Undervandsrobot kan tælle søstjerner og måle biomasse

Specialudviklede, smarte sensorer og særligt undervandskamera kan gøre robotter i stand til at klare f.eks. overvågningsopgaver under vandet.

Fødevarer, fisk og landbrug Robotteknik og automation Matematisk modellering
Tallerken med muslinger dyrket på line. Foto Dansk Skaldyr Center
13 JUN

Økologisk, lækkert og dansk - men ukendt herhjemme

Økologiske blåmuslinger er nemme at dyrke på line i Danmark. Alligevel finder kun få vej til danskernes tallerkner, for vi kender dem ikke

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
Image: Colourbox
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
07 JUN

Danskere er blandt Europas mest vidende om fødevaresikkerhed

Danskere ved mere om fødevarerelaterede risici end den gennemsnitlige europæer. Det viser en forbrugerundersøgelse, som den Europæiske Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
03 JUN

Kom til Åbent Hus 11/6 i DTU Fødevareinstituttet

Se programmet til DTU Fødevareinstituttets Åbent Hus den 11. juni 2019. Instituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere indenfor...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Dambrug, der opdrætter økologiske fisk. Foto: Alfred Jokumsen
23 MAJ

Parasitter spænder ben for økologisk ørredproduktion

Optimalt vandmiljø og gemmesteder til fisk samt forebyggelse og bekæmpelse af parasitter og bakterier skal sikre økologisk ørredyngel.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Hav- og dambrug
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Økologiske muslinger dyrket på line i Limfjorden. Foto DSC.
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Vegansk desseert vinder konkurrence om fødevareinnovation. Fra venstre: Andrea Lauridsen, Reem El-Moussa og Sarah Nyrup. Foto: Mikal Schlosser
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme