Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Foto Colourbox
09 DEC

Digital tryghed til kloge byer

En ny håndbog hjælper kommunerne med at tackle cybertrusler ved smart city-projekter. DTU har leveret fagligt indhold.

Vandloppe, C. hyperboreus. Foto Kirstine Toxværd
09 DEC

Færre fede vandlopper ud for Vestgrønland

To meget fede arktiske vandloppearter fylder mindre i fisks og fugles spisekammer i Diskobugten end for 25 år siden, viser ny forskning

Fødevarer, fisk og landbrug Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr
Image: Joachim Rode
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Kick off event på DTU Skylab: Leaving No One Behind.
06 DEC

Startskud for udvikling af teknologi for alle

Mere end 100 studerende, tidlige startups og medlemmer fra Danske Handicaporganisationer deltog i kickoff-event for projektet ´Technology leaving no one behind´...

Photo: Colourbox.com
06 DEC

103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning

DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Rektor Anders Overgaard Bjarklev. Foto: Arkiv
06 DEC

Anders Bjarklev genansættes som rektor for DTU

DTU’s bestyrelse har besluttet at ansætte rektor, professor, dr. techn. Anders Overgaard Bjarklev i en ny periode som rektor for DTU pr. 1. november 2020.

Graduates November 2019
06 DEC

Vær modig og grib mulighederne

Råd fra erfarne alumner til nye ingeniører og billeder fra efterårets dimittendreceptioner, hvor mere end 500 nye diplom- og civilingeniører blev...

Xanthan gummi chitosan nanofibre. Foto: DTU Fødevareinstituttet
05 DEC

Nanodesignede ingredienser med forbedrede egenskaber

DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Rødovre gymnasium
04 DEC

I januar er flere ph.d.-studerende parat til at tage på besøg på landets gymnasier

DTU’s nye besøgsordning giver faglig inspiration og nye vinkler på uddannelsesvalg. Snart er et nyt hold ph.d.-studerende klar til at rejse rundt på...

Photo: Colourbox.dk
04 DEC

Fortsat godt styr på pesticidrester i vores fødevarer

Af de 2.121 fødevareprøver, som den danske pesticidkontrol har undersøgt i 2018, er seks prøver, der overskrider de gældende græ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Billedecollage fra DTU
03 DEC

Ansøgning om optag på DTU’s kandidatuddannelser efteråret 2020 er åben

Kender du nogen, som er interesseret i at tage en kandidatuddannelse på DTU i 2020?

Studerende i gang med undervisning
03 DEC

Ny kandidatuddannelse med fokus på entreprenørskab

DTU udbyder fra efteråret 2020 en ny kandidatuddannelse i Teknologisk Entreprenørskab.

Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
03 DEC

Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko

Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
02 DEC

SRP-øvelser på DTU

DTU åbner dørene i februar og marts og tilbyder gymnasieelever muligheden for at gennemføre øvelser, de kan bruge i deres SRP.

Winnie E. Svendsen, professor DTU Bioengineering har stor erfaring med at udvikle nanostrukturer i renrummet på DTU Nanolab. Foto: Peter Aagaard Brixen.
02 DEC

Finmaskede nanostrukturer kan afsløre sygdomme

En ny startup med afsæt i DTU vil anvende nanostrukturer til at fange partikler, der kan afsløre sygdomme som leukæmi.

Bioteknologi og biokemi Nanopartikler Materialer
(Foto: Interacoustics)
02 DEC

Mere præcis måling af høretab

Ung erhvervsforsker har forfinet målemetoder til mere præcist at kunne diagnosticere eventuelle høretab, særligt hos spædbørn. ...

Lyd Sundhed og sygdomme
Agern fra DTU egetræer klar til såning
29 NOV

Ny egeskov i den nordlige del af Lyngby Campus

100 kilo agern fra DTU's egetræer er netop sået og skal forvandle et stykke bar jord til et grønt skovområde. 

an area indicating a self healed microcrack is directed to the surface
28 NOV

Metallisk glas kan reparere sig selv

Forskere på DTU har opdaget en overraskende ny egenskab ved metallisk glas, nemlig at det er i stand til at reparere sig selv.

Vegansk mousse / Foto: DTU Fødevareinstituttet
27 NOV

Fra idé til produkt – lav dine egne fødevarer

Har du en idé til en innovativ fødevare, du vil prøve at gøre markedsklar? Det får du mulighed for på Ecotrophelia-kurset, som l...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
German Design Award to DTU's design
26 NOV

Fornem tysk designpris til DTU

DTU's designbureau Urgent.Agency har vundet en German Design Award for bureauets arbejde med at revitalisere, opdatere og videreudvikle DTU's visuelle og corporate identitet...