Startdato
Slutdato
DTU-forsker lancerer en ny teori til modellering af fiskebestande og fiskesamfund og anvender den på aktuelle problemstillinger inden for fiskerividenskab.
Thomas Kiørboe, som er professor i marinøkologi på DTU, modtager forskningspris for sit banebrydende arbejde.
Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder.
Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.
Klimaforandringerne ændrer udbredelsen af dyreplankton i havet og påvirker dermed planktons bidrag til at fjerne CO 2 fra atmosfæren.
Sluser og dæmninger, bundslæbende fiskeredskaber, sargassotang og udgravning af sejlrender kan påvirke havmiljøet, dokumenterer rapport
Fire yngre DTU-forskere modtager hver 10 millioner kroner til deres forskning. Det sker ved den årlige udnævnelse af Villum Young Investigators, hvor Villum Fonden i år...
DTU går sammen med fire andre forskningsinstitutioner for at undersøge konsekvenserne af plast i havet og behovet for ny lovgivning.
Plankton, som er fundamentet i fødekæderne i de arktiske have, påvirkes af meget lavere koncentrationer af olieforurening end hidtil antaget.
Helt op til 8 grader varmere vand end normalt. Så kraftigt slog det varme vejr igennem i havet i sommer, viser beregninger fra DTU Aqua.