Nyhedsartikler

Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård
02 MAJ

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme
Protein. Credit Colourbox
08 APR

Ny Machine Learning kortlægger proteiners potentialer

I et unikt samarbejde har DTU Compute og DIKU skabt en teknik, der kan hjælpe biotekindustrien til hurtigere at udvikle nye proteiner.

Matematik Geometri Enzymer og proteiner
Shutterstock
28 FEB

Fremtidens klimavenlige kemifabrikker

Specialdesignede bakterier bliver sat ind i kampen mod klimaændringer, når biotekvirksomheden Cysbio udvikler fremtidens kemifabrikker.

Bioteknologi og biokemi
Students at DTU
23 FEB

Stor bevilling støtter gratis undervisning i bioteknologi fra DTU

4,1 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden skal tænde interessen for bioteknologi hos elever i grundskoler og på ungdomsuddannelser.

Bioteknologi og biokemi
Koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab Marianne Thellersen, general manager for IFF i Norden Flemming Jørgensen og rektor på DTU Anders Overgaard Bjarklev ved opstartsmødet for det treårige Corporate Partnership mellem DTU og IFF. Foto: DTU.
14 FEB

IFF og DTU indgår Corporate Partnerskab

Corporate Partnerships sikrer tæt samarbejde om innovation mellem virksomheder og DTU. IFF er ny partner.

Bioteknologi og biokemi Fødevareproduktion
Foto: Thomas Sørensen
31 JAN

Spinout vil stoppe kroniske implantat-infektioner

Ny nanoteknologisk løsning forhindrer bakterier i at fæstne sig til implantaters overflade. Det løser et stigende problem med infektioner.

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Foto: Jesper Scheel
22 JAN

Udvikling af vacciner kræver super hurtig regnekraft

Beregning af store mængder data er afgørende ved bekæmpelse af pandemier og for udvikling af individuel behandling af patienter.

Gener og genomer Vira It-systemer
Maria Ormhøj
21 JAN

Personaliseret kræftbehandling er vejen frem

Maria Ormhøj, som er postdoc på DTU Sundhedsteknologi, forsker i CAR T-celle terapi til behandling af hjernetumorer.

Medicin og medicoteknik Sundhed og sygdomme Celler Gener og genomer
Scientists are identifying enzymes that can, with extremely high efficiency, utilize CO2 directly from the air. Photo: BII
13 JAN

DTU går på jagt efter enzymer til at omdanne CO2

Forskere identificerer enzymer, der med ekstrem høj effektivitet kan udnytte CO2 direkte fra luften til nye kemikalier og biobrændstoffer.

Enzymer og proteiner Bioteknologi og biokemi Bioenergi Energiproduktion CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning