Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Grønsund Havbrug. Foto tilhører Aquapri
10 MAR

Tekop-princip skal udnyttes i miljøvenlige havbrug

Optimering af foder og en anden udformning af burene skal sikre, at havbrug fremover udleder mindre fosfor til miljøet.

Hav- og dambrug Kyster og havne
Sisimiut, Grønland. Foto Nina Qvistgaard
09 MAR

Klart til andet år med uddannelse i fiskeriteknologi

DTUs nye diplomingeniøruddannelse Fiskeriteknologi er kommet godt fra start. Nu er det tid til at overveje, om man vil med på det næste hold, der starter...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
03 MAR

Regnemodel laver personlige kostråd for optimalt fiskeindtag

En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
A biosensor equipped with a nanochip can detect diarrhoea bacteria in piglets
20 FEB

Biosensor kan reducere antibiotikaforbrug til smågrise

Biosensor med nanochip kan afsløre diarrébakterier hos smågrise og nedbringe landbrugets forbrug af antibiotika.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Innovation og produktudvikling
Vingummibamser.
20 FEB

Danskere spiser mest usundt lørdag, får mindst motion søndag

Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Torsk på rev. Foto: Karsten Dahl
19 FEB

Torsk sparer energi på stenrev

Når torsk har mulighed for at skjule sig ved stenrev, sparer de energi. Dermed kan fiskene bruge mere energi på at vokse eller få mere afkom

Fødevarer, fisk og landbrug
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
18 FEB

Luftanalyser afslører oftere campylobactersmitte i kyllinger

Sandsynligheden for at opdage campylobactersmitte i en kyllingeflok er firedoblet med en metode udviklet i et EU-projekt ledet af forskere fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Forskellige typer fisk vises frem. Foto Helle Sørensen
18 FEB

Europæiske fiskebestande flytter sig

De seneste 30 år har flere kommercielle fiskebestande ændret udbredelse, viser ny forskning. Dette betyder udfordringer og nye muligheder.

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
10 FEB

Arvtager til global resistensovervågning via spildevand søges

DTU-professor efterlyser i tidsskriftet Science nogle til at videreføre en global overvågning af antibiotikaresistente bakterier og smitsomme sygdomme via...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Vegansk 'yoghurt'. Foto: DTU Fødevareinstituttet
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2019
Photo: Colourbox.com
19 DEC

Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild

Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Fisk. Foto: Colourbox.dk
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
10 DEC

DTU resistensekspert blandt verdens mest indflydelsesrige forskere

Professor og antibiotikaresistensekspert Frank Møller Aarestrup fra DTU Fødevareinstituttet er blandt de mest indflydelsesrige videnskabsfolk i verden.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
Vandloppe, C. hyperboreus. Foto Kirstine Toxværd
09 DEC

Færre fede vandlopper ud for Vestgrønland

To meget fede arktiske vandloppearter fylder mindre i fisks og fugles spisekammer i Diskobugten end for 25 år siden, viser ny forskning

Fødevarer, fisk og landbrug Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr
Image: Joachim Rode
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme