Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
22 APR

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Oprørt hav. Foto: Colourbox
21 APR

4000 kubikmeter granitsten skal beskytte dyr og kyster

Hvordan kombinerer man kystbeskyttelse med øget biodiversitet? Det vil nyt DTU-projekt undersøge.

Kyster og havne Økosystemer Fiskeri og fiskebestande
The UN World Food Programme (WFP) Innovation Hub for Eastern Africa has partnered with DTU among others to launch the Next Generation East African Innovators Program
19 APR

Spirende samarbejde med World Food Programme

DTU samarbejder med FN’s World Food Programme om at udvikle bæredygtige fødevaresystemer.

Fødevarer, fisk og landbrug
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
22 MAR

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb

Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Luftfoto fra Lovns bredning. Foto DTU Aqua
23 FEB

Fiskeri og invasive arter påvirker havmiljøet

Analyse af menneskeskabte belastningers skade på havmiljøet peger på fiskeri med bundskrabende redskaber. Udledning af næringsstoffer stadig v...

Fødevarer, fisk og landbrug Miljø og forurening
Hvalblåst. Foto: Line Reeh
08 FEB

Ny viden om hvaler og delfiners stofskifte

Da hvaler og delfiner udviklede sig til at leve i vand var det bl.a. ændringer i stofskiftet, der gjorde det muligt. Disse ændringer har betydning for, hvordan...

Fødevarer, fisk og landbrug
Jordnødder. Foto: Colourbox.dk
04 FEB

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme