Nyhedsartikler

27 APR

Partnerskab vil gøre cementproduktion mere klimavenlig

DTU går sammen med bl.a. FLSmidth og Teknologisk Institut om at udvikle metoder, så el kan erstatte fossilt brændsel i cementproduktionen.

Energi Geovidenskab Konstruktion og mekanik Matematik Kemi Informationsteknologi
Matematiktorvet på DTU Lyngby Campus. Foto Laura Stamer
26 APR

ERC-grants vælter ned over DTU: 161 millioner kroner på ét år

10 forskere har sat DTU-rekord ved på ét år at modtage eliteforskningsbevillinger fra det Europæiske Forskningsråd, ERC.

Energi Energilagring Kemi Katalyse Medicin og medicoteknik Nanomedicin Sundhed og sygdomme
Professor Peter C.K. Vesborg.
01 MAR

Sådan får vi enderne til at mødes i Power-to-X

Danmark har en lang tradition som bannerfører inden for vedvarende energiteknologi. En af de teknologier, der har sat det største fodaftryk, både globalt og nationalt...

Energi
DTU Offshore laboratorie. Foto: Alex Tran.
24 FEB

Nye forskningsområder får forskningscenter til at skifte navn

Center for Olie og Gas skifter navn til ’DTU Offshore – Danish Offshore Technology Centre’.

CO2-udskillelse og CO2-lagring Fossile brændsler Skibe og off-shore-konstruktioner
Illustration: DTU Wind Energy
03 FEB

DTU og TotalEnergies i nyt samarbejde med fokus på grøn energi

DTU og TotalEnergies indgår et samarbejde, der skal munde ud i etableringen af et Centre of Excellence inden for vindhybridsystemer.

Energiproduktion Vindenergi Kraftværker
Jesper Petersen besøger DTU
01 FEB

Minister så teknologi til grønne flybrændstoffer på DTU

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen fik et indblik i forskningen bag power-to-x og pyrolyseteknologierne til grønt brændstof.

Energi Energiproduktion
Olkaria
20 JAN

Dansk ekspertise skal udbrede grøn energi i Østafrika

Forskere vil udvikle teknologi, så en større andel af den geotermiske energi bliver udnyttet i Kenya og andre østafrikanske lande.

Energi Energiproduktion
Foto: GreenLab
20 JAN

Fire grønne energiløsninger modtager bevillinger

Danske universiteter med DTU og GreenLab i spidsen vil med konkrete projekter vise, hvordan vi kan løse klimaudfordringer.

Energi
Scientists are identifying enzymes that can, with extremely high efficiency, utilize CO2 directly from the air. Photo: BII
13 JAN

DTU går på jagt efter enzymer til at omdanne CO2

Forskere identificerer enzymer, der med ekstrem høj effektivitet kan udnytte CO2 direkte fra luften til nye kemikalier og biobrændstoffer.

Enzymer og proteiner Bioteknologi og biokemi Bioenergi Energiproduktion CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning
Foto Bax Lindhardt
12 JAN

To ERC Starting Grants til unge forskere

To unge DTU-forskere har hver vundet et ERC Starting Grant på 1,5 millioner euro eller godt 11 millioner kroner til grundforskningsprojekter.

Enzymer og proteiner Solenergi Organisk kemi Materialer