Nyhedsartikler

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Fermentation at DTU Bioengineering
12 NOV

Studerende udvikler effektiv skimmelsvamp til produktion

DTU studerende stiller op i international konkurrence for syntetisk biologi med nye værktøjer til at kontrollere skimmelsvampe i bioteknologiske processer...

Bioteknologi og biokemi Fermentering Innovation og produktudvikling
A biosensor equipped with a nanochip can detect diarrhoea bacteria in piglets
20 FEB

Biosensor kan reducere antibiotikaforbrug til smågrise

Biosensor med nanochip kan afsløre diarrébakterier hos smågrise og nedbringe landbrugets forbrug af antibiotika.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Innovation og produktudvikling
Erwin Schoof Head of Proteomics Core at DTU Bioengineering. Photo: Peter Aagaard Brixen.
12 FEB

Proteiner i enkeltceller kan afsløre sygdomme

Forskere fra DTU har som de første i Europa offentliggjort resultater med at kortlægge proteiner på enkeltcelleniveau.

Bioteknologi og biokemi Enzymer og proteiner Medicin og medicoteknik Sundhed og sygdomme Innovation og produktudvikling
DTU indgår aftale med BioInnovation Institute om vækstmiljø for biotech-spinouts
08 JAN

DTU indgår aftale om vækstmiljø for biotek-spinouts

DTU har indgået en aftale med Bioinnovation Institute om at etablere forskningsgrupper i et nyt vækst- og fundingmiljø for biotek-spinouts.

Bioteknologi og biokemi Innovation og produktudvikling Entreprenørskab
2019
Image: Colourbox.dk
29 OKT

Tang og mikroalger på menuen

For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
Image: Colourbox.dk
17 OKT

Øllens gyldne muligheder for bæredygtighed

DTU Bryghus brygger øl på nye måder til gavn for miljøet og har blandt andet fundet ud af, hvordan man kan springe maltprocessen over ved at tils...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
Photo: Colourbox.dk
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
25 MAR

Kinesisk kemigigant pumper penge i dansk biotek-startup

Kemivirksomheden Zhejiang NHU investerer 41 millioner kroner i dansk biotekfirma til udvikling af nye og billige biokemikalier.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Entreprenørskab Innovation og produktudvikling