Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2019
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet præsenterer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
26 NOV

Allergi overfor mad kan opstå gennem huden

Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene hele universitetet...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder i vintermånederne...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme