Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
18 OKT

Ny teori om fiskeriøkologi og fiskebestandenes udvikling

DTU-forsker lancerer en ny teori til modellering af fiskebestande og fiskesamfund og anvender den på aktuelle problemstillinger inden for fiskerividenskab.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer Matematisk modellering
17 OKT

Øllens gyldne muligheder for bæredygtighed

DTU Bryghus brygger øl på nye måder til gavn for miljøet og har blandt andet fundet ud af, hvordan man kan springe maltprocessen over ved at tilsætte enzymer og dermed...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
16 OKT

Det ser dystert ud for torsken i den østlige Østersø

Dårlige iltforhold, manglende føde og flere parasitter overført fra gråsæler påvirker i dag torsken i den østlige Østersø mere end fiskeriet.

Fødevarer, fisk og landbrug
11 OKT

Bioteknologi kan skabe en bæredygtig fremtid

DTU Bioengineering samler forskere fra industri og universiteter i et et-dags symposium, og peger på bioteknologi som et effektivt værktøj til at skabe en bæredygtig...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
09 OKT

FastTrack: Håb om bedre redskaber i flere typer fiskeri

Samarbejdet mellem fiskere, vodbindere, forvaltere og DTU Aqua har ledt til udvikling af ikke mindre end 19 nye redskabsdesigns.

Fødevarer, fisk og landbrug
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 OKT

Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark

Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme i Danmark for...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
07 OKT

Kan organismer fra dybhavet udnyttes bæredygtigt?

Nyt EU-projekt skal undersøge, hvorvidt biologisk og økonomisk bæredygtigt fiskeri i dybhavet fra 200-1000 meter er muligt.

Fødevarer, fisk og landbrug
20 SEP

Bioøkonomi kan skabe bæredygtige forretningsmuligheder

Ny rapport: Teknologiske løsninger hjælper danske virksomheder til at forvandle biologiske affaldsprodukter til nye produkter inden for f.eks. fødevarer, energi og ingredienser...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Energi Miljø og forurening
16 SEP

Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager

Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjælpe danske børnefamilier...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner