Nyheder

Vælg nyhedstype

Filtrer på emne

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer
21 JUN

Morgendagens elnet skal være intelligent

Et nyt dansk-indisk projekt vil udstyre elnettet med evnen til at fornemme og kompensere for tab af elektricitet og svingende input fra grønne energikilder.

Energisystemer Solenergi
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
19 JUN

Klimaforandringer kan ændre Grønland fundamentalt

I løbet af tusind år kan al is på Grønland smelte væk og medføre markante forandringer, hvis klimaforandringerne fortsætter som hidtil, forudser ny forskning, som DTU har...

Jordobservation Klimaændringer Isforskning
17 JUN

Undervandsrobot kan tælle søstjerner og måle biomasse

Specialudviklede, smarte sensorer og særligt undervandskamera kan gøre robotter i stand til at klare f.eks. overvågningsopgaver under vandet.

Fødevarer, fisk og landbrug Robotteknik og automation Matematisk modellering
16 JUN

Undervisningsmaterialer til gymnasiet om CRISPR og svampe

Biotech Academy er klar med nye materialer til undervisning i biologi og bioteknologi

Bioteknologi og biokemi
14 JUN

DTU satser på uddannelser inden for sundhedsteknologi

Med uddannelsen Avancerede Materialer og Sundhedsteknologi, der starter til efteråret, er DTU oppe på syv kandidatuddannelser, som fokuserer på sundhed med et teknologisk...

Medicin og medicoteknik Bioteknologi og biokemi
13 JUN

Økologisk, lækkert og dansk - men ukendt herhjemme

Økologiske blåmuslinger er nemme at dyrke på line i Danmark. Alligevel finder kun få vej til danskernes tallerkner, for vi kender dem ikke

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
11 JUN

Danmark skal navngive planet opdaget af DTU-forsker

Borgere i Danmark inviteres til at komme med navneforslag til en exoplanet og en stjerne opdaget godt 1.000 lysår fra Jorden.

Solsystemet Astrofysik