Startdato
Slutdato
FN’s fødevare- og landbrugsorganisation har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som nyt referencecenter for antibiotikaresistens.
Forskere har nu vist, at de kan producere ergothioneine i bagergær. Ergothioneine er en vigtig forbindelse, der sandsynligvis kan udsætte frembrud af sygdomme som...
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i et samarbejde med USA’s udenrigsministerium rustet laboratorier verden over til hurtigere at kunne spore årsagen i bioterrorangreb...
Forskere er nu i stand til at fremstille sulfaterede aromatiske molekyler, der kan indgå i skibsmaling, medicin og fødevarer, via cellefabrikker.
Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer...
Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå...
Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...
Novo Nordisk Fonden bevilger 60 mio. kr. til et forskningsprojekt, der vil bruge mini-organmodeller til at undersøge bakterieinfektioner, som ikke kan behandles effektivt...
Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning.
Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme i Danmark for...