Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet præsenterer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
02 DEC

Mere præcis måling af høretab

Ung erhvervsforsker har forfinet målemetoder til mere præcist at kunne diagnosticere eventuelle høretab, særligt hos spædbørn. 

Lyd Sundhed og sygdomme
26 NOV

Allergi overfor mad kan opstå gennem huden

Fødevareallergi opstår ikke bare gennem det, vi spiser. Det, vi putter på huden og i håret, kan også fremkalde allergi. Jo mere viden om allergiens opståen, desto bedre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
19 NOV

18,5 mio. fra Danmarks Frie Forskningsfond til tre forskere

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 208 mio. kr. til 35 yngre forskere med originale idéer og høje ambitioner. Tre er fra DTU.

Celler Biologiske systemer Elektronik Optik Nanomedicin Sundhed og sygdomme
07 NOV

Kompleks model af menneskets hjerne styrer robot

Fremtidens robotter vil være i stand til både at tilpasse sig ændringer i omgivelserne og selv lære nye opgaver.

Robotteknik og automation Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
21 OKT

70 mio. kr. til MR-scanning og indsigt i metaboliske processer

Professor Jan Ardenkjær-Larsen fra DTU Sundhedsteknologi modtager sammen med fysikprofessorerne Martin Plenio og Fedor Jelezko fra Ulm Universitet det prestigefyldte...

Sundhed og sygdomme Medicinske apparater og systemer Medicin og medicoteknik