Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
06 MAJ

Kom til Åbent Hus i DTU Fødevareinstituttet

DTU Fødevareinstituttet fejrer 60 års jubilæum og inviterer samarbejdspartnere til Åbent Hus den 11. juni 2019 med mulighed for at høre om, se og smage på instituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 APR

Kostråd afhænger af tarmbakterier og genetik

Kostråd bør være mere personlige og baseret på viden om sammensætningen af den enkeltes tarmbakterier, siger nyudnævnt DTU-professor Susanne Brix Pedersen.

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Gener og genomer Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
10 APR

Lille undervandsdrone skal hjælpe fiskere

Ung forsker bidrager til udviklingen af et lille nyt autonomt undervandsfartøj, der skal hjælpe fiskere med at identificere stimer af fisk.

Robotteknik og automation Fiskeri og fiskebestande Elektroteknologi
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektør ved DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
02 APR

Københavnernes bioaffald kan blive til bøffer

Nyt projekt vil udvikle teknologi til at udvinde protein fra organisk affald, som efterfølgende kan anvendes som tilskud til mennesker eller i foder til husdyr. ...

Fødevareproduktion
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
21 MAR

Fra plage til ressource: Søstjerner bliver til dyrefoder

Når verdens første søstjernemelfabrik fredag den 29. marts åbner ved Limfjorden, sker det på baggrund af et samarbejde mellem universiteter og erhverv.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion