Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave en 100% vegansk 'yoghurt' med bare tre ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2019
19 DEC

Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild

Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende nødvendig. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter fra fiskeriet, f.eks. leveret fra...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
05 DEC

Nanodesignede ingredienser med forbedrede egenskaber

DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien kan bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
03 DEC

Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko

Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny fødevare. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
27 NOV

Fra idé til produkt – lav dine egne fødevarer

Har du en idé til en innovativ fødevare, du vil prøve at gøre markedsklar? Det får du mulighed for på Ecotrophelia-kurset, som løber af stablen om aftenen i forårssemestret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
12 NOV

UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin

Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser et studie fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
21 JUN

Internationalt forskerhold vil udvikle bedre afgrøder

Novo Nordisk Fonden bevilger 203 mio. kr. til et internationalt forskningskonsortium, som skal afdække, hvordan bakterier kan udnyttes til at skabe bedre afgrøder.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Miljø og forurening Klimatilpasning Økosystemer