30 OKT

Forskere og industri deler viden om miljøvenligt fiskeopdræt

Deltagere fra hele verden fik på 5. NordicRas Workshop bl.a. indsigt i nogle af verdens største recirkulationsanlæg med landbaseret fiskeopdræt.

Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Spildevand og vandafledning
13 JUN

Økologisk, lækkert og dansk - men ukendt herhjemme

Økologiske blåmuslinger er nemme at dyrke på line i Danmark. Alligevel finder kun få vej til danskernes tallerkner, for vi kender dem ikke

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
22 MAJ

Økomuslinger klar til at indtage danskernes middagsborde

Længere høstsæson, stabil produktion og samarbejde med detailhandelen skal øge danskernes appetit på dyrkede muslinger, som i dag eksporteres.

07 MAR

Første vurdering af Vadehavets muslingebestand i 10 år

Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
01 FEB

International workshop om teknologi til opdræt af fisk

Workshop inviterer industri og forskere til at dele den nyeste viden om recirkulerede akvakultursystemer

Fødevareproduktion Hav- og dambrug Fisk og skaldyr
11 DEC

Nyt samarbejde om løsninger på plastforurening i havet

DTU går sammen med fire andre forskningsinstitutioner for at undersøge konsekvenserne af plast i havet og behovet for ny lovgivning.

Økosystemer Miljøkemi Fisk og skaldyr
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

11 JUL

Hummerbørnehave skal hjælpe hummeren tilbage på menuen

Lokalt samarbejde mellem fiskere, foreninger og forskere vil undersøge muligheden for at øge bestanden af hummere på stenrev mellem Hirtshals og Løkken.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
18 MAJ

Mød DTU Aqua på Naturmødet 24.-26. maj 2018

Fisk, forskningsskib og den fantastiske ål – det er nogle af de emner, DTU Aqua præsenterer på årets Naturmøde i Hirtshals