20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

12 JUL

DTU ansætter leder til nyt Foodlab

DTU ansætter den internationalt anerkendte Roberto Flore til at stå i spidsen for DTU Skylabs kommende Foodlab.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevareteknologi
25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.