2019
Første spadestik til DTU ETC tages af DTU Elektros institutdirektør Kristian Stubkjær og DTUs institutdirektør Claus Nielsen (Foto: Mikal Schlosser)
30 OKT

Første spadestik til DTU’s nye elektromagnetiske testcenter

Byggeriet af det unikke nye testcenter skal i de kommende år tilpasse sig testmålinger for den europæiske rumfartsorganisation, ESA.

Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi Elektroteknologi
2018
The Radio Anechoic Chamber/DTU-ESA facility at DTU Elektro (Photo: Torben Nielsen)
06 DEC

DTU investerer i avanceret elektromagnetisk testcenter

Nyt center vil styrke universitetets position som internationalt førende inden for forskning og test af elektromagnetiske systemer.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Mikrobølgeteknologi
R&D (Photo: GN)
05 SEP

DTU forsker bag nyt design af antenner til høreapparater

En unik model over radiobølgers vej rundt om hovedet giver idéer til nyt design af antennen i et høreapparat.

Elektroteknologi Antenner Høreapparater
Antennerne på de nye MetOp satellitter.
19 JUN

DTU skal sikre nøjagtighed af satellitters vejrmålinger

Antennerne på nye europæiske satellitter til måling af vejr- og klimaforhold skal kvalitetssikres på DTU, før de sendes ud i rummet.

Antenner Elektroteknologi Elektromagnetisme
Antenna satellite dish (Photo: Colourbox)
20 NOV

DTU har fået Europas største konference for antenneteknologi til København

DTU’s stærke forskergruppe inden for elektromagnetiske systemer er i skarp konkurrence valgt som arrangør af EuCAP konferencen i 2020.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner
DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility at DTU Elektro (Photo: Thorkild Amdi Christensen)
13 NOV

DTUs radiodøde rum opdateres og udvides

ESA gav sidste år en millionbevilling til at opkvalificere laboratoriets måleudstyr. Også selve laboratoriebygningen udbygges og renoveres.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Rumforskning Satelitter