Book et gratis modul med en ph.d.-studerende

onsdag 09 jun 21

Taja Andersen Brenneche
Kommunikationsmedarbejder
AKM

Der er ny teknologi, grønne løsninger, anvendt teori, FN’s verdensmål og meget andet på programmet, når ph.d.-studerende fra DTU tilbyder at besøge landets gymnasier med et gratis oplæg om deres forskning. Med engagement og passion for naturvidenskab er de ph.d.-studerende rollemodeller for STEM.

Mange ph.d.-studerende glæder sig til at inspirere gymnasieelever

Det er erfaringen, at både elever, lærere og ph.d.-studerende har stor glæde af at en ph.d.-studerende fra DTU besøger klassen.

Eleverne synes om at få besøg af et ungt energisk menneske, der brænder for sit fag. Lærerne peger på det positive i at kunne invitere en naturvidenskabelig inspiration indenfor, som ofte kan fortælle om anvendt teori. Lærerne peger også på at kunne sætte flueben ved karrierelæring. De ph.d.-studerende er glade for muligheden for at blev endnu bedre formidlere.

Der er masser af spændende oplæg at vælge imellem indenfor en bred vifte af fag, fra fysik og matematik over biovidenskab til samfundsfag.

Coronarestriktionerne satte en effektiv stopper for de fysiske besøg. Derfor er der nu en lang række ivrige ph.d.-studerende, der står i kø for at komme ud på et gymnasium og inspirere unge mennesker, i håb om at det vil være muligt igen efter sommerferien. Det er nu fortsat også muligt at booke et virtuelt besøg.

Se det samlede katalog over oplæg fra ph.d.-studerende her.

Udfordr jeres elever med et besøg på fremmedsprog

Besøgene bliver tilbudt på dansk, engelsk og andre fremmedsprog. Det fremgår under beskrivelsen af hvert enkelt oplæg, hvilket sprog den ph.d.-studerende taler. Udfordr dine elever til et besøg på engelsk, eller indgå et samarbejde med en af dine sprogkolleger om besøget. Tag gerne en dialog med den ph.d.-studerende inden besøget om hvilke fagtermer hun/han anvender. For nogle har det været en hjælp og en styrke, at eleverne har forberedt sig ved at læse og oversætte en liste med fagudtryk inden besøget.

Vi håber, I vil benytte jer af tilbuddet og dele det med jeres naturfagskolleger. Tilbuddet er gratis og oplæggene bliver fordelt efter først til mølle-princippet.