Photo: Ulrik M. Eriksen

Master i Vindenergi åbner for tilmeldinger

mandag 05 feb 18

Kontakt

Merete Badger
Seniorforsker
DTU Vindenergi
46 77 50 02

Fakta

  • Master i Vindenergi er en deltidsmasteruddannelse som kan tages over to til fire år.
  • Den består af ni kurser á 5 ECTS og et afsluttende projekt á 15 ECTS.
  • Det er muligt blot at deltage i ét enkelt kursus
  • Undervisningen foregår online, både som videomateriale, tekster, opgaver, quizzer osv. som deltagerne skal gennemgå. Dertil kommer webinarer med underviserne og de øvrige deltagere.
  • Eksamenerne i de enkelte kurser foregår også online, men der er mødepligt ved det mundtlige forsvar af den afsluttende opgave.
  • For at blive optaget på uddannelsen skal ansøgeren have en bachelorgrad (B.Sc. eller B.Eng.) samt to års relevant erhvervserfaring.

1 februar er der igen mulighed for at tilmelde sig DTU Vindenergis Master i Vindenergi. En masteruddannelse som er baseret på e-læring og hvor fleksibilitet er i højsædet.

Tilmeldingen er åben for de seks kurser, som udbydes til efteråret. Tre af kurserne har været udbudt før og tre kurser er helt nye.
 
De seks kurser som udbydes er Wind Turbine Technology, Wind Resources, Materials for Wind Energy, Numerical Tools in Wind Energy, Offshore Wind Energy samt Measurement Techniques in Wind Energy.
 
Det er muligt at følge kurserne som foreslået på programmets hjemmeside eller at kombinere kurserne, som man selv ønsker. Dog kan man højest følge tre kurser per semester, forklarer studieleder Merete Badger:
 
”Man kan kombinere kurserne fra de to semestre, men vi anbefaler at man maksimalt vælger 3 kurser i alt. Det kræver 9-10 timers arbejdstid om ugen at bestå hvert kursus og de fleste deltagere på uddannelsen tager kurserne sideløbende med deres job. Derfor har de næppe tid til mere.”
 
Kurser udbydes igen
Til efteråret vil det være anden gang at kurserne Wind Turbine Technology, Wind Resources og Materials for Wind Energy udbydes. De blev udbudt første gang i efteråret 2017. Dengang deltog mere end 30 studerende fra hele verden i kurserne. Merete Badger håber på lige så stor tilslutning denne gang:
 
”Vi har fået rigtig fine tilbagemeldinger fra de første kursusdeltagere. Mange af dem fortsatte også på 2. semester. Så vi håber, at der vil være mindst lige så mange deltagere her anden gang, semestret kører. Vi er i hvert fald fortrøstningsfulde. Vi kan se, at der er behov for en online uddannelse, som man kan tage, lige meget hvor i verden, man befinder sig,” siger hun.