Bæredygtigt samarbejde
Uddannelsesdekan: ”Samarbejdet med Roskilde Festival er noget helt særligt”
Roskilde Festival bliver for 15. gang brugt som laboratorium af studerende fra DTU i disse dage. I år er der 24 projekter med, som alle kan opleves på festivalen lige nu.


Viden og uddannelse møder virkeligheden
”Samarbejdet med Roskilde Festival er noget helt særligt, fordi det giver vores studerende mulighed for at afprøve løsninger på de udfordringer, der opstår i en stor, midlertidig by. Det er i et samarbejde, som det her, at viden og uddannelse møder virkeligheden og skaber nye løsninger,” fortæller dekan for uddannelser og studiemiljø Lars D. Christoffersen om samarbejdet.
Også Roskilde Festivals vicedirektør Christina Bilde er begejstret for samarbejdet.
”Roskilde Festival er helt grundlæggende skabt for at gøre en forskel for børn og unge. Vi donerer hele vores overskud til støtte for børns og unges muligheder. Og det er det samme, vi gør, når vi giver DTU-studerende mulighed for at teste projekter på festivalen,” siger hun og fortsætter:
”Roskilde Festival er som en by, også selvom den kun er midlertidig, og vi står vi over for mange af de samme udfordringer som en almindelig by. Når de studerende kommer med bud på f.eks. bedre affaldssortering, så inspirerer det os til at fortsætte med at udvikle vores nuværende løsninger. På den måde lærer vi af dem og de af os.”
Alle DTU-studerende har haft mulighed for at byde ind med projektideer eller komme med bud på, hvordan de kan løse konkrete udfordringer, som festivalen har spillet ind med.
Kontakt
Lars Dyreborg Christoffersen Dekan for uddannelser og studiemiljø Afdelingen for Uddannelse og Studerende Telefon: 45251009 ladch@dtu.dk