Postdoc Sakhi Ghelichi øver sig på at levere den perfekte tre minutters pitch om sin forskning i konkurrencen Falling Walls Lab MSCA i Mons i Belgien den 18. og 19. april 2024. Drevet af en passion for fødevarer og videnskab arbejder Sakhi Ghelichi på at integrere innovative ideer fra marine kilder i hverdagsmad for bl.a. at sikre en sund ernæring samt en god smag.
Som en af 15 deltagere fra forskellige videnskabelige områder og lande, vil Sakhi Ghelichi levere en stærkt komprimeret præsentation af sin forskning inden for funktionelle fødevarer. Han er udvalgt som den eneste repræsentant fra Danmark, og er også den eneste med en fødevarevidenskabelig baggrund.
Falling Walls Lab MSCA 2024 samler innovative forskere inden for Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) – læs mere neden for. Deltagerne præsenterer korte pitches, der udfordrer videnskabelige grænser og inspirerer med spændende ideer på tværs af fag og nationaliteter. Målet er at bygge bro mellem forskningsområder og skabe en global dialog om fremtidens udvikling.
Sakhi Ghelichis præsentation, der er planlagt til torsdag den 18. april 2024 mellem kl. 15:50 og 16:35, bliver livestreamet på YouTube. Hans forskning fokuserer på at berige funktionelle fødevarer med omega-3 fedtsyrer og udnytte bioaktive peptider til at optimere sundhedsfordelene og bekæmpe oxidation af spiseolie.